Marcus Andersson

Ahmen hallå va!

Marcus är mitt namn och jag är den där långe blyge pojken i On Stage som gärna flummar till allting.
Jag är lite av en nygammal medlem i gruppen då jag bara har hängt med i ett år, men känner att jag under denna korta period utvecklats något enormt som både dansare och person. On stage blir mer än bara en dansgrupp, det blir som en familj som det har nämnts i tidigare inlägg.

Jag började dansa street / Hip hop som tolvåring tack vare min syster som var lärare på Kulturama.
Hon tjatade på mig att börja under flera år och efter ett tag så gav jag mig och gick på en pröva-på-lektion, sen dess har jag varit fast i dansens värld. Det var dock inte förrän något år sedan som jag verkligen började dansa på allvar och detta har lett till att jag nu dansar flera gånger i veckan.

För cirka två tre år sedan så såg jag ett klipp på tv där en kille sysslade med popping och tyckte att det såg väldigt häftigt ut. Eftersom det inte fanns någon kurs för popping på Kulturama så fick jag lära mig själv att dansa denna stil.
Popping har nu blivit min huvudgren inom dansen och till våren ska jag även hålla en kurs för detta.

När jag inte springer runt inne i Kulturamas lokaler så studerar jag till sjuksköterska på Linnéuniversitet här i Växjö. Så vem vet, kanske får jag en egen liten sjukstuga på dansskolan i framtiden? ;)

Ooh förresten, jag älskar mat!

Toodles!
Marcus Andersson


söta minifansJag snubblade över det här klippet mest av en slump, söta småtjejer! Det är filmat från när On Stage dansade på Kulturnatten i januari i år. Det var precis efter att vi utökat med många nya medlemmar, så alla var lite halvt nervösa. Även nästa år, den 29 januari kommer vi ha shower och prova på i våra lokaler på Linnégatan 17! Men mer om det senare. :)

Kärlek!
Elin Hartonen
Ledare och koreograf

Julskyltning - bilder


Julskyltning! - missa oss inte

Hej:*

Nu börjar det närma sig Jul, vilket betyder många julshower, med start på söndag :)
På söndag är det första advent, vilket betyder Julskyltning och självklart ska On stage
dansa på stan :)

så Kom förbi och kolla vid ca 18.40 sätter vi igång på Speakers Corner mitt på stan!
men kom lite tidigare så ni inte missar oss ;)Puss på er i julmyset :)
// Amanda Spång.

Måndag betyder träning!

Vi har fyra inbokade juluppträden klara fram till måndagen innan julafton, och ett som jag fortfarande väntar besked ifrån. Alltså mycket att göra! Jag har suttit med att planera vem som ska dansa vad och på vilken show, allt för att få en så bra show med flyt och så få nollbyten som möjligt. Men naturligtvis hjälper det inte att bara ha en bra plan, det är gruppen som gör ett jättejobb med att lära sig nya koreografier, komma ihåg de gamlaoch konstant jobba med performance. Och ikväll kör vi träning igen. Svett, tempo och ett gemensamt mål. Lovely!

Kärlek.
Elin Hartonen
Ledare och koreograf


Från Kulturnatten den 30 januari i år. Diamonds are a girls best friend!

Amanda Spång

Hej på er :*

Amanda Spång heter jag och är en av medlemmarna i On stage :)
Jag går en andra året på gymnasiet med inriktningen Skönhet och Hälsa på Kungsmadskolan här i Växjö :)
så jag är lite av en stylist i gruppen , men jag är även gruppens Hårddisk eftersom jag kommer ihåg väldigt många danser och gamla danser :)
Det är mitt tredje år i On stage så jag har haft både Karin och Elin som lärare :)
Jag började dansa vid 11 års ålder med Jazz på Move it, men bytte efter ett år där till Kulturama :)
det blev efter det även street och för två år sedan blev det även balett :)
Så jag är inne på mitt tredje år av balett :)

Iår dansar jag i Jazz prep, Hiphop prep , Balett x2 , dance experience och såklart i On stage :)

Jag har utvecklats något så otroligt mycket sedan jag kom in i On stage eftersom man i gruppen känner trygghet och alla peppar varandra. Jag har även vågat visa mig själv, och ta för mig på scen :)
I On stage så känner jag att gruppen har blivit som en familj ännu mer efter i våras, men även nykomlingarna har kommit in i familjen :) Alla är snälla mot alla och det är så kul att se alla utvecklas och att vi blir så tighta :)
det är så kul att se :)

Och jag brinner verkligen för Dansen:)

Uppvisningar och shower är bland det bästa jag vet, det är det som gör att man utvecklas tycker jag..
man får visa upp det man har lärt sig och tävla lite mot sig själv :)

Det var allt från mig den här gången, men ni kan gärna kika in på min egna blogg Här.

Fannie Johansson

Hejsan, Svejsan! :D

Jag skulle nog säga att jag är "minstingen" i OnStage. Jag har inte dansat med OnStage så länge, jag är rätt ny men jag känner mig mycket välkommande i gänget. Man är förstås väldigt glad att få vara med eftersom att Elin ville ha med mig i den stora familjen, jag sökte inte ens. Man känner sig lite speciell. ;)
Det är alltid lika roligt att dansa och lära sig nya danser. Danserna är så roliga också.

När jag var runt 9 år började jag att dansa självklart på Kulturama Preparandum i Växjö.
Då gick jag i någon grupp som hette "Småstjärnorna". HAHA!

Men när det var den stora uppvisningen i konserthuset så kände jag att Show skulle vara så himla kul att dansa. Det såg så häftigt ut.
Jag dansade Show, sen bytte jag till musikal för att jag ville prova på något nytt.
Men jag drogs tillbaka till showen och började också på jazz. Jag hade förstås ingen aning om vad det va för något? :P Show och Jazz har jag dansat rätt länge.

En termin hade jag en lärare som heter Clara på jazzen. Hon pratade med mig och tyckte att jag utvecklades inte i hennes grupp 9-12 år. Jag fick dansa för Karin som sa att jag kunde börja i jazz M. Jag blev förstås jäkligt glad men jag tyckte att det var lite svårt i början. Men om man ska bli riktigt duktig så måste man jobba med något. Övning ger färdighet! :D
Samtidigt som jazzen och showen gick jag också på breakdance. Grymt jobbigt, men grymt kul!
Har även testat andra danser.

JAG BRINNER FÖR JAZZEN!

Och nu är jag här, går på balett, show, jazz och är med i dansgruppen ONSTAGE! Jaaaahuuuuu! :D
Härligt att dansa för folk.

Dans är mitt AllT, mit LIV och mina ANDETAG.. så utan dans kan jag inte leva!

Det är så jäklans roligt, jag kan bara inte sitta still ibland när jag hör en låt.. jag måste bara röra på mig.

FAVORIT CITAT: Feel the beat, Move your feet! :DMin dröm är att få bli en riktigt grym dansare. :)

I LOVE ON STAGE! <3Elin Hartonen

Hej där!
Jag är högsta hönset i On Stagefamiljen och mitt jobb går ut på att undervisa, koreografera, samordna, boka uppträden och småsaker som att bränna CDs och annat. För det mesta står jag bakom och ser till att allting funkar, men det händer att jag ibland hoppar in och dansar. Men sedan förra året när jag tog över ledarskapet efter Karin Leoson har jag mest varit hjärnan bakom.

Jag har hängt med i gruppen sedan start, varit med om de flesta sorters uppträden på dåliga underlag, knappt någon publik, knäppa missöden men såklart även en fantastisk publik, kanonscener och roliga minnen. On Stage blir som en familj! Sammanhållningen är alltid grym, även om gruppen ständigt förändras med folk som börjar, eller som tyvärr måste sluta.

Utöver On Stage så är jag huvudlärare i hiphop på Kulturama, men undervisar även i bollywood, ragga, jazz, show och dance experience. En liten del lägger jag även på något som kallas för PAGH och är riktat mot projektarbeten i gymnasieskolor. Vill man ha en pratstund med mig är det bara att dyka upp på Kulturama en kväll i veckan i princip.


Foto: Izabell Arvidsson

Kärlek!
Elin Hartonen
Ledare och koreograf

Boka Oss!

Vi skräddarsyr lösningar för just dig! Vi har en bred repetoar vilket gör att vi kan plocka ihop ett program som passar just din tillställning! Vi har erfarenhet av att dansa på bröllopsmottagningar, fester, på scen under stora event och mycket mer! Det finns även möjlighet att sätta ihop ett nummer eller en hel show just för ert tillfälle, specialanpassad koreografi för lokal, publik eller andra önskemål.

Tveka inte att kontakta Elin Hartonen på mail elin.hartonen@medborgarskolan.se eller kommentera på bloggen så kontaktar vi dig!

Vi ses!Vilka är vi?

On Stage är fullt ut en repetoargrupp med syfte att komma ut och nå publik för att roa, synas och är även ett forum för elever att få bättre scennärvaro och självkänsla! Sedan 2008, då Karin Leoson tog över ledarskapet för gruppen har vi jobbat på att synas utåt, få ett etablerat namn och bli den självklara underhållningen på fester, tillställningar och event. Kulturama har även några år tidigare hart en showgrupp knuten till sig, med Linda Johannesson och ett kort tag Stefan som ledare.

Sedan våren 2010 är det jag som har tagit över ledarrollen, och jag får jobba med 20 duktiga elever som varje vecka kommer till träningen och svettas. Vi är idag en grym och sammansvetsad grupp som alltid har roligt, några är gamla veteraner som har varit med sedan starten, andra är nya för terminen. Alla är grymma på sin sak, och tillsammans har vi en bred bas med jazz i alla former, hiphop, shownummer och allt därimellan. Vår styrka är bredden!

Vi har auditions inför varje höst, men jag har alltid ögonen öppna för nya talanger. Eller är du intresserad av att boka oss? Vi har lösningar till i princip allt! Oavsett av vilken anledning, kontakta mig gärna via mail! Jag nås på elin.hartonen@medborgarskolan.se!

Kärlek!
Elin Hartonen
Ledare och koreografHalloween show med On stage
RSS 2.0